Project ‘afval’

Wisten jullie al dat de kleuters van onze kleuterschool echte ‘Mooimakers’ zijn? Doorheen het hele schooljaar zorgen we voor een propere schoolomgeving en speelplaats door onder andere afval te rapen. Zo proberen we van jongs af aan al te leren dat we goed voor ons milieu en onze planeet moeten zorgen. Want jong geleerd is oud gedaan! Daarnaast werkten we met de hele kleuterschool rond het thema ‘Afval’.

We ontdekten wat afval eigenlijk is en hoe we dit kunnen sorteren, we probeerden van afval weer mooie en nieuwe dingen te knutselen en nog veel meer. Als start van dit project kwam de Rommelman een bezoekje brengen aan onze school. Dit was een erg leuke en grappige voorstelling waarvan alle kleuters erg hebben genoten. Om het thema af te sluiten brachten alle klassen een bezoekje aan het recyclagepark voor een leerrijke rondleiding.