Soep op de stoep

Onze jaarlijkse soepactie is een geweldige manier om kleuters meer te leren over gezond eten, samenwerken en kooktechnieken. De soep daarna samen opeten met onze ouders, grootouders en familie is een gezellig ontmoetingsmoment. Samen eten is een mooi moment om verbondenheid te creëren tussen de school en thuis. 

Samen met de juf hebben de kleuters een recept besproken, verschillende soorten groenten leren kennen, zelf groenten gesneden en gewassen om daarna alles in de kookpot samen te laten komen tot een heerlijke soep.

Er werd een oproep gedaan aan alle ouders om zelf een soep-tas te voorzien. Zo verkleinen we de afvalberg en op die manier zijn we zorgzaam voor ons milieu, wat we als school ook belangrijk vinden.

Het was weer supergezellig, bedankt aan iedereen die van onze heerlijke soep kwam proeven.