Bezoek aan zorgboerderij Het Groeiveld

In de week van dierendag mochten al onze kleuters, in groepjes, een bezoek brengen aan zorgboerderij Het Groeiveld te kattenbos.

We werden warm onthaald door de Boerin. De kleuters mochten eerst luisteren naar en dansen op het boerderijlied. Goed luisteren, hoor! Alle dierengeluiden van de dieren op de boerderij kwamen voorbij.

Na het dansje, werden we in kleinere groepen verdeeld zodat we de dieren goed konden zien, verzorgen, eten geven en voorzichtig knuffelen. Op de boerderij wonen varkens en biggetjes, koeien, schapen, konijntjes, kippen met hun kuikentjes, een ezel, een hond en een poes. We mochten de koeien worteltjes voeren. Dat was best spannend, maar koeien hebben heel acrobatische tongen zodat ze de worteltjes goed konden vangen en opsmullen. De varkentjes hadden het grootste plezier in hun modderpoel! Voor het modderbadje hebben onze kleuters vriendelijk bedankt, maar het was een plezier om de biggetjes te zien genieten.

Met de konijntjes, kuikens, hond en poes mocht voorzichtig geknuffeld worden, wat sommige kleuters heel dapper durfden. Andere kinderen genoten van het kijken naar de dieren.

Buiten op het erf hebben onze kleuters mogen rondrijden op mini-tractors. Vooruit, achteruit, draaien, … Als volleerde boeren werd er lustig rondgereden tussen de kruiwagens door. Die werden door onze kinderen gebruikt om pompoenen te vervoeren. Onze armspieren werden daar zeker weer wat sterker van.

Na een heel leuk bezoek aan de boerderij, kregen we nog een mooie bloem uit het bloemenveld en mochten we afscheid nemen van de boerin en haar helpers.

We komen zeker nog eens terug!