Thema ‘Vormen en kleuren’ in klas E2
Tijdens dit thema leerden we spelenderwijs kennismaken met verschillende vormen: driehoek, rechthoek, cirkel en vierkant. Maar ook moeilijkere vormen zoals een ovaal kwamen aan bod. We gingen op zoek naar verschillende vormen in de klas en ontdekten dat eigenlijk alles een vorm heeft. Daarnaast probeerden we zelf vormen te maken met onze lichamen en stapten we over de lijnen van vormen.
Ook ontdekten we dat je kan toveren met kleuren! Via verhalen en versjes kwamen we te weten dat er nieuwe kleuren ontstaan door bepaalde kleuren te mengen. Dit gingen we natuurlijk eens uitproberen: per 2 kleuters kregen ze verf op hun handje, dan elkaar een hand geven en…de nieuwe kleur kwam tevoorschijn! In de schildershoek gingen we volop experimenteren met het mengen van kleuren.
We hebben, zoals je kan zien op de foto’s, zoveel leuke dingen gedaan tijdens het thema en het was jammer dat het alweer voorbij was!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.